1991 – Már működik LLL baba-mama csoport Budapesten (22 éve!): Alison Langley vezeti, aki fiatal édesanyaként az Egyesült Államokból érkezik, újságíró férjét kísérve. A hazai szoptatás-támogatás egy akkoriban új, civil ágának szervezése közben Alisonnak Hochberg Ágnes tolmácsol, rajta keresztül talál a csoportra Ágoston Anikó 1991 tavaszán.

1992 – Alison Langley az LLL nevében kéthetes továbbképzést szervez 50 védőnőnek, az ország minden megyéjéből és Budapest kerületeiből. Ezek a védőnők szeretnének “LLL-védőnő csoportot” indítani a jövőben. (LLL-védőnő csoportot a korszerű szoptatási ismereteket közvetíteni vágyó, de LLL akkreditációval nem rendelkező, lelkes védőnők tartanak.) Látszik, hogy egy szoptatást érintő civil kezdeményezés leginkább úgy indulhat el Magyarországon, ha szakmai támogatást kap – a védőnők pedig nagyon lelkesek!

1992 szeptember – Bejegyzik az LLL Magyarország Egyesületet. Az egyesület elnöke Odor Andrea, aki ma az OTH országos vezető védőnője. Alison ekkor még tulajdonképpen csak maroknyi emberre számíthatott, akik ebben a korai időszakban az egyesület vezetését adták, néhány hónapra.

1993 január – A magyar képviselet vonalát erősítve az egyesület székhelye és vezetősége is változik: Ágoston Anikó és Martinovichné Debulay Bianca az új tisztségviselők.

1993 – Ágoston Anikót akkreditálják, ő az első hazai LLL vezető (vagy ahogy ma nevezzük: LLL szoptatási tanácsadó); nyáron megjelenik a La Leche Liga Lapjának első száma. (Ez lesz később a HírLLLevél.) – A következő LLL baba-mama csoportok működnek: Odor Andrea a Berzsenyi utcában (XIX. ker.) tart csoportot, működik csoport a Zólyom utcai bölcsőde gyermekklubja néven, a Gyermek téren pedig Totyogó csoport működik. Horváth Balázsné LLL-védőnő csoportot vezet a Keveház utcában (XI. ker).

1993 május – újabb védőnői konferencia az Egészségügyi Minisztérium különtermében, az 1992-es képzés folytatásaként. Mezeiné Odor Andrea, dr. Kecskeméti Edit (UNICEF magyar bizottságának vezetője) és dr. Kovács Judit (debreceni újszülöttgyógyász) ad elő. Az LLL Magyarország széles szakmai bázisra támaszkodik, több más szervezet is segíti munkáját.

1993. augusztus 1. – Az első Anyatej Világnapja a Belvárosi Művelődési Házban (Budapest).

1993 ősz – Tátrai Kati hazaérkezik Angliából mint akkreditált LLL vezető. Nagy lépés, hogy az egyesületnek lesz végre bankszámlája. Az LLL-t önkéntes édesanyák és családok széles köre támogatja, segíti, ezt mutatja az is, hogy az LLL Lapja hirdetésében keresnek és találnak például önkéntes könyvelőt. Közben már 12 LLL-védőnő csoport működik!

1994 január – Csoportok a Zólyom utcai bölcsödében, Mátyásföldön (Magyar Judit) és a Gyermek téren működnek, angol nyelvű csoport a Fürj utcában, Alisonéknál (XII. ker.). Tovább bővül az LLL-védőnő csoportok köre!

1994-es közgyűlés – Alison Langley elnök, dr. Juhászné Halász Judit és Mezeiné Odor Andrea alelnökök és Nemeslaki Ráchel titkár helyett az egyesület új vezetéseMartinovichné Debulay Bianca elnök, Feketéné Székelyhidi Éva és Smudla Anna alelnökök, Kochis Andrea titkár, Ágoston Anikó pénztáros.

1994 tavasz – LLL-védőnő csoportok Budapesten kívül is megjelennek: Szegeden és Debrecenben!

1994 nyár – Martinovichné Debulay Bianca akkreditált LLL vezető lesz.

1994 ősz – LLL Európa Konferencia Bécsben, ahova sok szervezéssel 2 teljes autóbusznyi védőnő, valamint Tátrai Kati, Ágoston Anikó és Martinovichné Debulay Bianca tudott kimenni. Az Egészségügyi Minisztérium biztosította a két autóbuszt, és egészen rendkívüli módon, Alison ügyességének köszönhetően, magyar tolmácsolás volt a többnapos konferencián. Tehát az angol, és a német nyelv mellett magyar szinkrontolmácsok közreműködtek, mivel 50-60 védőnő vett részt az eseményen.

1994 tél – A Gyermek téren továbbra is működik csoport, ezenkívül az Aranka utcában, az Alternatal Alapítvány termében. Alison Langley mindenki sajnálatára Németországba, majd Svájcba költözikSajnos nem tudjuk, Alison most merre él a nagyvilágban, csak hogy már nem aktív LLL szoptatási tanácsadó – akinek van híre róla, keressen meg bennünket! Köszönjük! (Magyarországi tartózkodása alatt Szoptatási Munkacsoportot és jótékonysági hangversenyt szervezett, kiadta az LLL-füzeteket, és minden hétfőn nála találkoztak az LLL-vezetők.)

1995 januári közgyűlés: Az LLL Magyarország Egyesület 112 tagot számlál! (Természetesen nem mindenki van jelen a közgyűlésen.) Az LLL egyre növekszik: 3 LLL-vezető segít az édesanyáknak, Tátrai Kati, Martinovichné Debulay Bianca és Ágoston Anikó; 20 LLL-védőnő csoport működik; 8 LLL-vezetőjelölt készül az akkreditációra. Megalakulóban A “Szoptatásért” Magyar Egyesület. A közgyűlésen döntenek amellett, hogy A szoptatás női művészete című könyvet magyarul is szeretnék kiadni.

1995 április – egynapos szemináriumot szervez az LLL anyacsoport vezetőknek a Népjóléti Minisztériumban

1995 nyár – Fialowski Alíz érkezik haza akkreditált vezetőként az Egyesült Államokból! Ő a negyedik hazai vezető.

1995. augusztus 1. – Szoptatás Világnapja, az első séta! Ez a séta 1995-ben még a Parlament elől indult, át a Margit-hídon és mentek a résztvevők a játszótérig, ahol most is minden évben véget ér a séta. Borzasztó hosszan, talán 2 órán át is baktattak a nyári hőségben az aszfalton, a forgalmas utak mellett, a benzingőzben. A következő évben már lerövidítették a sétát, és a Margit-híd pesti hídfőjétől indultak a Margitszigetre. Utána alakult ki, hogy már “csak” a Szökőkúttól sétálunk a játszótérig, hogy valóban a jó levegőn legyünk.

1995. június 27. – Megalakul A “Szoptatásért” Magyar Egyesület.

1995 július – Bianca kijut Chicagoba az LLL nemzetközi konferenciájára, a svájci LLL segítségével.

1995 ősz-tél – Az Aranka utca helyett a Piroska utcában, illetve a Gyermek téren működik LLL baba-mama csoport. Ágoston Anikó elköszön az egyesülettől, újra munkába áll a gyes, munkanélküli segély lejárta után – pedig épp most jutott telefonvonalhoz a segítségnyújtáshoz a ’90-es évek hosszadalmas telefonbekötési procedúrái miatt.

1996 – Flavia Gutierez LLL vezetőjelölt sikeresen levizsgázik (továbbra is az angol nyelvű csoportot vezeti), további jelöltek: Balogh Anna (Gyermek téri csoportot vezeti), Szegőné Zaják Zsuzsa.

1996 után – Megerősödik és növekszik az egyesület. Az egyesületnek ezekben az években sok tagja van, de aktív csak kevés és nincs túl sok vezetőjelölt sem.

1996 és 2001 között: Már akkreditált vezetők és jelöltek maroknyi csapata folytatja a munkát: tanulnak, tapasztalnak, majd pedig, amikor a jelölteket akkreditálják, gyakorlatilag többszörösére nő a ligavezetők (LLL szoptatási tanácsadók) és a csoportok száma. Ez lehetővé teszi, hogy több anyához eljussanak és hogy közülük még több jelölt jöjjön. Közben a Ligából kinőtt Szoptatásért Magyar Egyesület a másik fontos célterületen, az egészségügyi dolgozók képzése terén nagyon sokat halad előre. Ennek igen nagy a jelentősége, ugyanis az egészségügyben is szükséges a változás ahhoz, hogy a családoknak (a mellettük álló LLL tanácsadókkal együtt) ne kelljen folyamatosan a szakdolgozókkal szemben harcolniuk, ha ki akarnak állni a szoptatás mellett.

2001 február – Az LLL kilép Budapesten kívülre! Akkreditálják Juhász Juditot (érdi csoport) és Ágostonné Szőcs Annát (pándi, majd monori csoport).

2001 – elindul az első La Leche Liga tanácsadói levelezőlista, akkor még a primlistán. Ez sokat segít az akkori aktív vezetők és vezetőjelöltek kommunikációjában, mivel elszórtan laknak mindenfelé és a kisgyerekekkel nem könnyű a közlekedés. Így könnyebbé válik az információcsere, a tevékenység szervezése és az aktivitás is nagyobb lesz. Az internet terjedésével nő az LLL ismertsége is, illetve a helyes információk sokkal több családhoz és egészségügyi dolgozóhoz jutnak el, mint korábban.

2001-ben már elindult az első honlap is, amit pár hónapig az extra.hu aldoménjén lehet megtalálni, de már 2001 novemberében regisztrálják az lll.hu doménnevet. A honlap tartalma ekkor részben a füzetekből áll, W. Ungváry Renáta engedélyt ad a Szoptatós Füzet közlésére is, és felkerülnek a régi újságok (LLL Lapja) cikkeit. Az utána megjelenő HírLLLeveleknek már mindig van egy on-line kiadása is.

2002 – Rózsa Ibolya (esztergomi csoport) és W. Ungváry Renáta (békásmegyeri csoport) lesz LLL vezető.

2003 – Kamlah SzilviátHajba Juditot és Török Katit akkreditálják tanácsadóként.

2003 ősz: “A La Leche Liga Lapja” új nevet kap, a 2003 nyárvégi-őszi számtól Ágostonné Szőcs Anna ötlete nyomán HírLLLevélnek hívják.

2005 végén – Dénes Anna is LLL szoptatási tanácsadó lesz, majd külföldre költözik, de e-mailen továbbra is sok magyar édesanyának segít.

2006 – Hat új LLL szoptatási tanácsadót akkreditálnak ebben az évben! Tőzsér Berta (békásmegyeri majd dabasi csoport); Somogyi Boglárka (tiszafüredi csoport); Schneiderné Diószegi Eszter (káposztásmegyeri csoport); Dombainé Fáy Tünde (komáromi csoport); Csákó Fruzsina (szekszárdi csoport); Kovalik Éva(soroksári, később dabasi csoport).

2007 – Szombatiné Prohászka Emese (cserkeszőlői csoport), Szatmári Dóra (szolnoki csoport); Rákosi Dóra(fóti csoport) az új tanácsadók, akik az LLL munkájához csatlakoznak.

2008 – Orsolicsné Mezei OrsolyaVerdes Dóra (budakeszi és szentendrei csoport) szerez akkreditációt. Ebben az évben kezd formálódni az erdélyi LLL is.

2009 – Tokodi Veronika (dunakeszi és gödi csoport) kezdheti meg tanácsadói munkáját.

2009 – Már magyar nyelven is elérhetővé vált a tanácsadói képzés. LLL-csoport indul Nagyváradon.

2010 – Patik Réka (kecskeméti csoport); Vető Lilla az új LLL szoptatási tanácsadók.

2011 – az LLL Magyarország önálló “area”, terület lett az LLL Európán belül. Ez egy nagy lépés a szervezet fejlődésében, növekedésében.

2012 – Wouters Krisztát (nagykovácsi csoport) akkreditálja a holland LLL, a jelenlegi legfrissebb tanácsadónk pedig Kalmár Szandi. Az LLL szeptemberben ünnepséget rendez 20. születésnapja alkalmából. Év végére megszületik az egyesület új alapszabálya, lehetőség van ezentúl a tanácsadókra vonatkozó rendes tagság mellett az egyesület pártoló tagjává válni.

2012 végén a 20 éves LLL Magyarországnak 25 önkéntes tanácsadója segíti az édesanyákat, és 13 baba-mama csoportja működik. Szeretettel gondolunk az LLL magyar nyelvű nagyváradi csoportjára: az erdélyi tanácsadókkal, Bruncsák Annával és Kovács Katalinnal együttműködve tartjuk naprakészen tudásunkat és lelkesedésünket!

2014 – új vezetőséget választunk, Schneiderné Diószegi Eszter lesz a Liga elnöke.

2015 – elindul a Breastfeeding Café Csörgő Andival

2016 – Kalmár Szandi és Wouters Kriszta elvégzi a La Leche Liga International kommunikációs képzését és elindul a 3 részes kommunikációs tanfolyam.

2017 – tavasszal a La Leche Liga International 60. évfordulója alkalmából konferenciát tartottunk, ahová az édesanyák mellett egészségügyi szakembereket is meghívtunk. Szoptatásra felkészítő tanfolyamot szervezett várandósoknak Verdes Dóra Budapesten és Pálné Gudmon Erika Siklóson. A szoptatás női művészetét újra megjelent.